Paradentose – Tandbehandling i narkose var nødvendigt for mig

Jeg fik paradentose på et tidspunkt i mit liv. Jeg måtte gøre noget for at redde mine tænder, så jeg gennemgik en tandbehandling i narkose. Det var en anderledes operation, men den var meget rar. Jeg ville foretrække dét frem for en lokalbedøvelse.
Det hele startede med en normal tandkødsbetændelse, og jeg kunne godt mærke, at mine tænder var begyndt at rokke og blive løse. Det havde jeg ikke oplevet, siden jeg mistede mine sidste mælketænder. Jeg var bange for nåle, så jeg bestemte mig for, at jeg ville have en tandbehandling i narkose. Jeg kunne mærke, at min paradentose var i et sent stadie.

Jeg ringede til min søn, og spurgte ham, om han havde tid til at køre mig til tandlægen, så jeg kunne blive tjekket for paradentose. Jeg fortalte ham, at det nok var så slemt, at jeg ville blive nødt til at få en tandbehandling i narkose.

Han blev rimelig chokeret, men kunne godt forstå mine bekymringer. Han sagde, han ville tage af sted fra sit arbejde med det samme og kigge på mine tænder først, for at se om det rent faktisk var paradentose, og om jeg behøvede den tandbehandling i narkose.

En halv time senere ringede det på døren. Jeg svarede den så hurtigt, jeg kunne, og omfavnede min søn, da han trådte indenfor. Han bad mig åbne min mund, så han kunne se og mærke mine tænder og tjekke for paradentose. Han rokkede svagt i én af mine tænder. Den faldt ud. Det var vigtigt, at jeg fik den tandbehandling i narkose, sagde min søn.

Jeg blev kørt til tandlægen og fik den omtalte tandbehandling i narkose. Da jeg vågnede, fortalte tandlægerne mig, at de lige akkurat nåede at redde mine tænder. Min paradentose havde været i et meget sent stadie, så det var fornuftigt, at jeg havde handlet nu.

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.