Nyt job? Husk at melde dig ind i en fagforening!

Tillykke med dit nye job – nu har du vel husket at melde dig ind i en fagforening? Der er masser af gode grunde til at blive medlem af sådan en, da de kæmper for lønmodtagernes rettigheder. Gennem årernes løb er de, fra de borgerliges side, blevet kritiseret for at være alt for venstreorienterede, men uanset politisk ståsted, er det en god idé at melde sig ind i en.

Faktisk anbefales det, at man melder sig ind i en fagforening med a-kasse allerede inden man bliver færdig med sit studie. I mange tilfælde er det gratis at være medlem mens man studerer, og selv om der ikke kommer kontingent ind fra studerende, giver det trods alt høje medlemstal, og det gør, at de små kampe, de kæmper for lønmodtagere bliver hørt af flere.

Din fagforening, hvis du er medlem af en, kæmper som sagt for lønmodtageren, altså arbejderens, rettigheder på arbejdspladsen, både hvad angår frihed, arbejdstid og løn, og det er måske netop derfor, at  de er så gode venner med partierne til venstre for midten, som jo traditionelt set er arbejderpartier. Er du endnu ikke medlem, så prøv at kontakte nogen, og hør, hvilke fordele, de kan give dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.