Jeg er så lykkelig over snart at kunne få hybridproteser

I dag skal jeg have sat hybridproteser i min underkæbe, og det glæder jeg mig meget til. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har været så spændt!

Normalt er hybridproteser ikke noget, som folk tænker på med glæde. Som regel bliver de nok snarere lidt skræmte ved tanken. “Hvor må det gøre ondt. Uha!” tænker de fleste nok.

Sådan har jeg det slet ikke. Det skyldes nok, at jeg har manglet fire tænder i undermunden i snart et halvt år nu, og jeg er efterhånden ved at blive helt skør af at savle hele tiden. Desuden er det meget besværligt at spise med kun et halvt tandsæt, så jeg ser virkelig frem til at få sat hybridproteserne i og få et normalt liv igen.

Allerede da jeg mistede tænderne i undermunden, var jeg klar over, at jeg nok skulle have foretaget en form for kirurgisk indgreb for at kunne fungere i dagligdagen. Desværre havde jeg betændelse i undermunden som følge af ulykken, og tandlægen forberedte mig venligt og medfølende på, at der nok ville gå nogle måneder, før hybridproteserne ville kunne opereres ind.

Hybridproteser var derfor i mit tilfælde en redningsplanke, som jeg i lang tid har kunnet klamre mig til: Fordi jeg vidste, at det var muligt at operere min undermund, kunne jeg bedre håndtere alle ydmygelserne og smerterne, når jeg i sociale sammenhænge pludselig blev kendt som hende, der hele tiden sad og savlede.

Jeg er faktisk rigtig glad for, at jeg har været så heldig. Ulykken kunne være endt rigtig slemt, og alligevel slap jeg ud fra bilen med en brækket kæbe og nogle manglende tænder. Tænk at et par hybridproteser er alt, der skal til, for at jeg igen kan fungere! Havde jeg været mere uheldig, kunne jeg sagtens have mistet førligheden for altid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.