Arne Jacobsen svanen – Alle tider designer stol

Arne Jacobsen er et navn som mange kender, både i Danmark og på verdensplan, men det er i virkeligheden kun ganske få som ved om hans gøren og laden i detaljer.

Født i 1902 og død i 1971 blev Arne Jacobsen jo egentlig ikke forfærdelig gammel, hvilket blot er med til at slå fast hvilket fantastisk designer han egentlig var. Det fleste af os kender ham jo kun for Svanen, Ægget, Syveren og måske et par andre møbler, men det var jo lagt fra alt hvad han præsterede.

Uddannet på kunstakademiet i København, gik der ikke lang tid før end at han skabte et navn for sig selv. Faktisk vandt han allerede et design pris et år inde i sin uddannelse, hvilket ikke mange kan prale af.

Hvad mange ikke er klar over, er at Arne Jacobsen faktisk også designene en mængde bygninger som stadig står den dag i dag, for eksempel nationalbanken så han har ikke ligget på den lade sige.

Når alt kommer til alt er det jo møbler af han er kendt for, ikke mindst Svanen og Ægget. Der er kendt over hele verden og har været medvirkende til at Arne Jacobsen i dag, ofte bliver kaldt modernismens fader.

Der er mange forskellige meninger om hvilket af de to møbler der var hans største præstation. I Danmark må det nok siges at være Svanen, som jo trods alt også er vores nationalfugl, men i udlandet er Ægget til gengæld mere populær en nogensinde før, så hvis man retter sig efter flertallet, så kan der vist ikke været nogen tvivl og a det er Ægget som kommer ind på en første plads.

Under alle omstændigheder har både Arne Jacobsen, svanen og Ægget en flot plads i Dansk historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.